Nieuws - De Tekenbewegingsmethode

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws


BOEKENNIEUWS 2017


Het boek ‘In Tekenbeweging Zijn’, dat in 2011 uitkwam, is verkrijgbaar via de webshop Back2Base Publishing. U kunt het ook kopen bij de boekhandel of via bol.com.

De Engelse versie 'Being in Drawing Movement' is klaar en kan besteld worden via de webshop of bol.com.
Daarnaast is het te downloaden als e-book.
 


OVERIGE PUBLICATIES

In juni 2017 verschijnt in het themanummer ('spelenderwijs') het tijdschrift Stroom in Beeld van de Vereniging Tekentaal het artikel 'De Spelende Mens (Homo Ludens) in Tekenbeweging'. Hierin beschrijven we onze visie vanuit TBM op het verband tussen de vervulling van de basisbehoeften (veiligheid, verbondenheid, autonomie, begrenzing, zelfexpressie, spontaniteit en spel) en het vermogen om zich als mens optimaal te kunnen ontplooien.  

Verder werken we aan een bijdage voor 'Het Techniekenboek voor Rouw en Verlies'  van uitgeverij Acco, dat in het najaar van 2017 verschijnt, waarin een TBM interventie beschreven wordt met bijbehorende casus. De interventie bestaat uit drie fasen en is gericht is op erkenning van een verlies en het aangaan van het rouwproces dat daaruit voortkomt.  


TIJSCHRIFT VOOR VAKTHERAPIE

In het Tijdschrift voor Vaktherapie van 2014 vindt u het artikel 'In tekenbeweging zijn, ervaringsgericht en dynamisch werken binnen de beeldende therapie'.

<download het artikel>


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu